Изобретението на Хюго

Изобретението на Хюго

Оценка на филма

Your rating: None Average: 4.5 (41 votes)

"Изобретението на Хюго" е приключенски филм за Хюго Кабаре – малко момче, което е сирак и живее на железопътна гара заедно със своя чичо. Действието се развива във Франция през 30-те години на XX век. Един ден, чичото на момчето открива странен, загадъчен механизъм, създаден от известен учен. Този механизъм променя до неузнаваемост живота на 12-годишния Хюго. Вълшебният механизъм има свойствата, които са непознати на човечеството. С помощта му, малкото момче може да управлява времето според своите желания. Хюго узнава мистичната тайна на своя починал баща. Момчето преминава през много перипетии и странни събития, както и вълшебни обстоятелства, преди да узнае тази тайна. Главният герой се запознава със значителен човек като Изабел (Хлоу Мориц), малко момиче, с което в последствие се сприятелява и създават отличен тандем в търсенето на скъпоценната истина. Двамата ще се впуснат в интересно пътешествие по разкриването на тайната, както и да разобличат странната личност на Мелие (Бен Кингсли). Историята е хубава, изпълнена с много магия и вълшебни мигове, значими предмети – важна тетрадка, човек-робот, непознат ключ. Всичките те ще помагат в разкриването на истината.
Филмът е наситен с интересни събития, има увличащ сюжет и много невероятни аудио и визуални 3D ефекти. В ролята на Хюго се превъплъщава едва 14-годишния талант Ейса Бътърфилд.
Филмът е заснет по известен детски роман на Брайън Селзник. Чрез филма, Скорсезе демонстрира чудесна симбиоза от любов към нямото кино и страхотен професионализъм. "Изобретението на Хюго" е първият проект на легендарния режисьор, където смесва двете направления и се получава нещо наистина стойностно. Продукцията представлява най-добър кино-продукт в 3D формат след "Аватар".